Logo

MARADJON VELÜNK

A Sophie konyhafőnöke: Ferencz Gábor

Saját bevallása szerint olyan, mint a perui indiánok, akik pipaszívás közben kapják az ihletet. Hirtelen kattannak be neki dolgok, így áll össze a Sophie étlapja, amelyen magyar és nemzetközi kedvencek találhatók meg, nagy hangsúlyt fektetve a magyar klasszikusok frissítésére.

Séfünk a magyar konyhát részesíti előnyben, ezt hozza össze azzal a közel 30 éves tapasztalattal, amelyre többek között Franciaországban, vagy itthon a Cyranóban, a Costesben, vagy épp az Aria Hotelben szert tett. A leginspirálóbb erő a francia gasztronómiából érkezett, legnagyobb hatással az Yves Thuries mellett eltöltött idő volt rá, aki a dél-franciaországi Cordes-sur-Ciel-en vezeti Michelin csillagos éttermét, a Le Grande Écuyert.
“A Sophieval való együttműködés kiváló terület az alkotásra. A csapatom és én nem akarjuk megváltani a gasztro világot. Egyszerűen csak finom ételeket szeretnénk adni. Úgy, hogy abból élmény lehessen.”

GÁBOR